Sporazum o saradnji NIS-a i vojvođanske vlade

Bez autora
Jul 27 2011

Zamenik generalnog direktora NIS-a, Dmitrij Fomenko i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin, potpisali su Sporazum o saradnji na polju zapošljavanja. Cilj Sporazuma je podrška realizaciji projekta „Nova šansa“ koji se sprovodi u NIS-u, stvaranje novih radnih mesta i jačanje preduzetništva na teritoriji Vojvodine. Projekat „Nova šansa“ počeo je da se realizuje u martu i namenjen je zaposlenima koji žele da iskoriste Program 750 i uz stimulativne otpremnine napuste kompaniju. Oformljen je takozvani Tranzicioni centar koji im pruža potrebne informacije o prekvalifikacijama, dodatnim obukama i osposobljavanjima. U želji da se taj program dodatno ojača, došlo je do saradnje sa pokrajinskim vlastima. NIS je društveno odgovorna kompanija, i žele da do kraja brinu o svojim zaposlenima.

Sporazum o saradnji NIS-a i vojvođanske vladeZamenik generalnog direktora NIS-a, Dmitrij Fomenko i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin, potpisali su Sporazum o saradnji na polju zapošljavanja.

Cilj Sporazuma je podrška realizaciji projekta „Nova šansa“ koji se sprovodi u NIS-u, stvaranje novih radnih mesta i jačanje preduzetništva na teritoriji Vojvodine.

Projekat „Nova šansa“ počeo je da se realizuje u martu i namenjen je zaposlenima koji žele da iskoriste Program 750 i uz stimulativne otpremnine napuste kompaniju. Oformljen je takozvani Tranzicioni centar koji im pruža potrebne informacije o prekvalifikacijama, dodatnim obukama i osposobljavanjima. U želji da se taj program dodatno ojača, došlo je do saradnje sa pokrajinskim vlastima.

„NIS je društveno odgovorna kompanija, i mi želimo da do kraja brinemo o svojim zaposlenima. Želimo da korisnicima našeg socijalnog programa, koji dosledno i transparentno sprovodimo, ponudimo što više vrednih informacija i znanja u periodu promena, ali i motivacije i podrške za nastavak karijere u budućnosti. Partnerstvo sa Vladom Vojvodine sve više opravdava svoj cilj i izuzetno smo zadovoljni što smo i ovoga puta u prilici da zajedno uradimo više za stabilizaciju ekonomskih prilika u Pokrajini i ojačamo lokalne infrastrukture za zapošljavanje“, izjavio je zamenik generalnog direktora NIS-a, Dmitrij Fomenko.

NIS će preko ovog Sporazuma sa pokrajinskim nadležnim organima, omogućiti unapređenje programa zapošljavanja, lakši pristup fondovima za zapošljavanje i prekvalifikaciju, kao i za razvoj privatnog preduzetništva na teritoriji Vojvodine, naročito u Novom Sadu, Pančevu i Zrenjaninu.

Za grupu zaposlenih koja se ubraja u kategoriju invalida/lica sa preostalom radnom sposobnošću, i po tom osnovu su stekli pravo da dobrovoljno napuste kompaniju, biće oformljene takozvane „zaštitne radionice“ koje će u funkciji dobavljača određenih proizvoda i usluga (HTZ oprema, hrana, administrativno tehničke usluge) direktno sarađivati sa NIS-om.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik